Загальні параметри зарядки автомобільного свинцево-кислотного акумулятора

Автор: Дата: 30.05.2013 Просмотрів: 173 Коментари: 0

Стаття, що містить параметри напруги, струму, ємності в процесі зарядки акумулятора при температурі навколишнього середовища 20 градусів.

 

При зарядці акумулятора основну роль грають 3 параметра: час зарядки, ток зарядки і напруга. Виробник повинен вказати перші два на корпусі акумулятора. Зараз у продажу є безліч зарядних пристроїв, які регулюють всі три величини. Вони бувають ручні і автоматичні.

Максимальна напруга постійного струму на початку процесу зарядки не повинно бути вище 14,4 В. Краще його, звичайно, відрегулювати до 13,8 - 14 В.

Якщо акумулятор розряджений частково, то можливий стрибок струму зарядки вгору. Є універсальне правило для всіх кислотних акумуляторів: початковий струм зарядки повинен складати 10% від загальної ємності. Якщо ємність вашого акумулятора 110 Ah, то початковий струм заряду має дорівнювати 11А. Під час процесу напруга буде поступово зростати, а струм зменшуватися. Не можна заряджати батарею дуже великим і дуже маленьким струмом - це значно скоротить термін її використання.

Час зарядки акумулятора безпосередньо залежить від початкового струму зарядки. За правилом 10% від ємності, процес повністю завершиться через 15 годин. Ні в якому разі не можна заряджати батарею більше доби. Електроліт википить, а пластини можуть замкнути один на одного, і акумулятор вийде з ладу.

Параметри вказані для температури 20 ° С.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар