Техніка безпеки при встановленні акумулятора

Автор: Дата: 11.04.2019 Просмотрів: 779 Коментари: 0

Сучасна промисловість зробила автомобільні акумулятори досить безпечними, щоб практично повністю виключити нещасні випадки в повсякденній експлуатації. Але, завжди є невелика ймовірність, що під час встановлення водій може припуститися помилки, яка може привести до травм. Для цього необхідно дотримуватися таких правил техніки безпеки. Вони досить прості, але допоможуть уникнути будь-яких неприємностей.

Чому це так важливо?

Акумулятор на 60% складається з свинцю, а це досить важкий метал. Падіння корпусу гарантовано призведе до серйозних травм. Крім цього, всередині полімерного корпусу знаходиться досить велика кількість електроліту, трохи розведеного дистильованою водою сірчаної кислоти. Вона ще більш небезпечна для людини. Поєднання ваги і кислоти, а також електричного струму не привід халатно ставитися до встановлення акумулятора в підкапотний простір.

Основні правила

Перед початком будь-яких робіт необхідно потурбуватись про свою безпеку. Для цього найкраще вибрати щільний одяг з натуральних матеріалів. Джинс або щільна бавоа будуть оптимальними тканинами. Відсутність великої кількості металевих заклепок, блискавок та інших декоративних елементів дозволить уникнути випадкового короткого замикання. На руки одягти щільні гумові рукавички, а на очі надіти прозорі пластикові окуляри. Вони врятують зір від випадкової краплі електроліту.

Перед початком встановлення необхідно потурбуватись про те, щоб необхідні інструменти були під рукою, але тільки не в підкапотному просторі. Краще на столику перед машиною. Пам'ятайте, що ні за яких умов не можна замикати плюсову і мінусову клеми. Це реально може спровокувати миттєве кипіння електроліту і подальший вибух корпусу.

Піднімаючи важкий корпус однією рукою за спеціальну ручку, підстрахує себе, притримуйте другий край вільною рукою АКБ знизу. У момент встановлення вироба на робоче місце під капотом, силові дроти не повинні заважати нормальній посадці батареї. Як тільки корпус опустився, ще раз перевірте положення виходів струму, не відбулася чи випадково переполюсовка. Ще є можливість поставити його правильно.

Спочатку необхідно закріпити притискну пластину, щоб знерухомити корпус. Не затискайте болт занадто сильно. Корпус зроблений з поліпропілену. Він досить міцний, але набагато слабкіше стали. Цілком достатньо, щоб під зусиллям однієї руки він не зміщувався. Перевіряти кріплення необхідно кожні 6 місяців, нарізні сполучення з часом можуть слабшати.

Тепер можна підключити клеми. Спочатку затискаєте плюсову, як і у випадку з корпусом, затискати потрібно помірно, щоб не продавити м'який метал. Одягаючи мінусову клему, між нею і вихідом клеми проскочить іскра. Це нормальне явище. Не варто цього боятися. Якщо є захисні кришки, надіньте їх на підключені силові дроти. Ось і все, можна повертатися до нормальної експлуатації свого автомобіля!

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар