Поради по підбору акумулятора. Лайфхаки

Автор: Дата: 25.03.2019 Просмотрів: 625 Коментари: 0

Найчастіше питання, яке чують фахівці з продажу акумуляторних батарей, це прохання розповісти, як правильно вибрати АКБ. З чого варто починати, з бренду або основних показників. Може краще зупинитися на будь-якій ціновій категорії? Про це постарається розповісти, якомога більше, фахівець компанії Akym5 у вигляді простих, але корисних порад. Всі вони корисні, але приймати їх до уваги необхідно обдумано, а не робити висновок тільки на одному побажанні.

Стандартний алгоритм вибору

Насамперед необхідно звернути увагу на розмір. Досить промахнутися на 1-2 сантиметри, і покупка може фізично не поміститися під капотом, або буде бовтатися. В обох випадках це призведе до того, що вам доведеться повертатися в магазин, і просити замінити невідповідний за габаритами корпус.

Одночасно з цим уважно дивимося на полярність. Вона буває як прямою, так і зворотньою. Все залежить від положення плюсової клеми. Практично всі виробники мають в своєму асортименті обидві полярності. Ще одна тонкість - азіатський тип корпусу і європейський, одна і та ж ємність в обох випадках буде відрізнятися за фізичними параметрами. Крім цього, у азіатського аналога клеми виступають над верхньою кришкою, а у європейця немає.

Продовжує відсівати кандидатів

Упевнений, що після вибору ємності (фізичного розміру АКБ), кандидатів стане значно менше. Наступний крок не такий простий, і зажадає відверто суб'єктивного підходу. Імениті марки мають гарантовану якість, але і переплатити за ім'я доведеться. Цілком стерпним варіантом можна назвати турецьку продукцію. Якщо вона офіційного походження, як в компанії Akym5, то покупець може розраховувати на тривалу гарантію.

Окремою категорією можна виділити вітчизняну продукцію. Останнє покоління джерел живлення практично ні чим не відрізняється по надійності і якості виконання з європейцями. А ось за вартістю виграє значно. Єдиний недолік, на даний момент промисловість освоїла випуск тільки батареї зроблені по кальцієвої технології.

Важливо: якщо виробник транспортного засобу встановив під капот батарею зроблену за технологією абсорбованого електроліту (AGM), то міняти її на свинцево-кислотну Akym5 не рекомендує. Функція Старт / Стоп в цьому випадку працювати не буде, і економічний ефект експлуатації в місті буде втрачено.

Корисні дрібниці

У деяких виробників у батареї можуть бути кілька корисних дрібниць, які можуть значно полегшити життя будь-якому водієві. Особливо, якщо він схильний використовувати машину кожен день:

Повністю не обслуговуємий корпус краще, ніж з прямим доступом до банкам з електролітом. Ви гарантуєте собі постійний рівень електроліту.
Спеціальний індикатор рівня заряду підкаже, коли найдоцільніше скористатися зарядним пристроєм.
Якщо до складу електродів входить срібло, значить, батарея впорається з міськими навантаженнями.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар