Які основні питання задають люди при купівлі акумулятора?

Автор: Дата: 18.04.2019 Просмотрів: 808 Коментари: 0

Будь-який продавець або дилер акумуляторної продукції кожен день відповідає на одні і ті ж питання щодо своєї продукції. Але, серед них є ті, які зустрічаються особливо часто. Десятка найпопулярніших потрапляє в цей список. Можливо, ви отримаєте більшість відповідей ще до того, як вирішите вибрати і купити новий акумулятор для своєї легкової або вантажної машини:

1. За якою технологією зроблений цей АКБ? Їх не так багато на сучасному ринку. Сурма в чистому вигляді практично зникла. Найпопулярнішими вважаються кальцієві джерела живлення. Для вантажівок все ще виробляють гібридні технології. А найсучасніші містять в свинцевих пластинах невеликий домішок срібла.
2. Як давно випущена батарея? Тут все йде від умов зберігання. Дилер зберігає джерела живлення на спеціальному складі, зі стабільною температурою і вологістю. В таких умовах, в залежності від технології виробництва вони можуть без будь-яких ушкоджень пролежати 1-2 роки, поки не будуть куплені.
3. На який гарантійний період можна розраховувати? Теж залежить від виробника і технології виробництва джерела живлення. Нормою вважається період 18-24 місяці. Особливо якісні вироби можуть продаватися з гарантією в 36 місяців. Прості - не перевищують 1 року. Все що нижче, потрібно відмовитися від покупки.
4. У чому відмінності різних марок? Відмінностей може бути дуже багато, перерахувати їх в одній статті просто неможливо. Якщо грубо, чим більш якісніша батарея, тим більше використано сучасних технологій при її виробництві.
5. Чи підійде цей корпус для моєї машини? Існують певні стандарти, яких необхідно дотримуватися, щоб не помилитися з покупкою. Це ємність, полярність і тип корпусу. Не варто їх порушувати, вони вважаються базовими.
6. Чи потрібно заряджати виріб після покупки? В цьому немає необхідності. Із заводу виробника вони приходять в Україну повністю підготовленими до подальшої експлуатації. Залишкового струму точно вистачить для впевненого пуску двигуна.
7. Навіщо в акумуляторі кальцій? Цей мінерал дозволив вперше зробити по-справжньому необслуговуємий корпус. Він допомагає зберігати воду в електроліті, і не допускати кипіння кислоти під час сильних навантажень. Крім цього, мінерал допомагає боротися з сульфітацією і корозією електродів.
8. Що означають цифри і букви на корпусі? Це код, за яким можна розшифровувати всі основні технічні показники АКБ. Ємність, полярність, тип корпусу і кількість активних банок з електролітом.
9. Оптимальна ємність для моєї машини? Її визначив ще на стадії виробництва виробник транспортного засобу. Найпростіше подивитися дані в інструкції по експлуатації. Але, і дилер може допомогти у цьому питанні, якщо ви назвете марку автомобіля, тип двигуна і його об'єм циліндрів.
10. Що робити, якщо АКБ раптово сів? Не панікувати, а спробувати його зарядити за допомогою імпульсного пристрою і визначити причину неприємної ситуації. Практично завжди винуватцем виявляється не вимкнений споживач струму.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар