Догляд за акумулятором в зимовий час

Автор: Дата: 17.06.2013 Просмотрів: 241 Коментари: 0

На дворі зима, а саме в цю пору року часто виникають проблеми з акумуляторами, а точніше з заморожуванням та розрядкою акумулятора. Але ці проблеми виникають через те, що багато хто не додержіваются елементарних правил використання акумуляторних батарей.

 

Відомо, що кількість енергії взимку підвищується, а також акумулятор в повному обсязі заряджається через частого повільного руху і навіть хороші батареї можуть виходити з ладу.

 

Ось тому потрібно додержіваться деяких правил по експлуатації акумуляторів в зимовий час:

 

1.Якщо акумулятор розрядився повністю до нуля, то необхідно його зарядити якомога швидше, а краще такого взагалі не допускати, тому, що повна розрядка шкідлива для будь-якого типу акумуляторів

 

2.Якщо замерзає електроліт, то це означає, що акумулятор розряджається, і чим більше він буде розряджатися, тим швидше буде замерзати електроліт. Це все відбувається внаслідок хімічної реакції знижує щільність електроліту.

У разі якщо електроліт замерзне, то акумулятор працювати ще зможе, але в залежності від того наскільки замерз електроліт. Якщо корпус батареї акумулятора не деформувався і замерзла ще не вся рідина, то можна спробувати розморозити повністю лід і спробувати зарядити акумулятор.

 

  1. Включивши перед запуском двигуна фари можна допомогти цим завестися (тільки якщо нормально заряджений акумулятор), так як включені ненадовго фари здійснювати катодний поляризацію з якої можна буде отримати потужний імпульс при запуску двигуна.

 

Впевнений старт акумулятора може залежати від багатьох факторів: наскільки справний стартер, якість контактів силових провідників, якість бензину і масла.

 

Готуючись до зимового сезону у перших потрібно: 1) поміняти масло; 2) перевірити настройку двигуна, систему запалювання і харчування; 3) перевірити роботу генератора і акумуляторної батареї при великому числі включених приладів.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар