ЧОМУ КИПИТЬ АКУМУЛЯТОР ЛЕГКОВОГО АВТОМОБІЛЯ?

Автор: Дата: 17.06.2013 Просмотрів: 332 Коментари: 0

Автовласник відчуває безліч проблем якщо акумулятор його машини закипає. Дуже сильно падають ресурси акумулятора, адже 72 години роботи одно годині перезарядки. Акумулятор виглядає неохайно, адже він постійно вологий і на нього так і липне пил і бруд.

Кипіння акумулятора може бути пов'язано з несправними реле регуляторами машини, або це може викликати поломка генератора змінного струму

Основна неприємність в тому що при процесі кипіння акумулятора википає електроліт. Він осідає на обладнання і на найважливіші елементи кузова. Потрапляючи на них він починає з'їдати фарбу а потім і сталь.

А які ж основні причини цієї напасті.

 

Розглянемо заходи профілактики та боротьби з перезарядом акумулятора. Як усунути наслідки і багато іншого.

Причин виникнення цієї несправності може бути багато. Отже по порядку.

Можливо несправний сам акумулятор. Якщо він почав втрачати ємність то протримається дуже недовго. Акумулятор містить в собі безліч складних приладів. Від їх стану залежить як тривалість служби самої батареї так і безпеки запуску движка.

Ще однією причиною може стати поломка релейного регулятора.

Реле - регулятор регулює напругу бортової мережі в заданих параметрах. Їли відбудеться його збій або він перегорить, то батарея пляшок кипіти завжди.

Все залежить від моделі регулятора. Електромеханічний часто дає бої, а його аналог електронний схильний перегорання. Як правило електронний практично неможливо відреставрувати.

Механічний можна відремонтувати виставивши потрібні параметри, а електронний потрібно замінювати новим.

Якщо ви міняєте регулятор зверніть увагу на те, що необхідно вибрати регулятор з додатковим проводом. Цей провід повинен йти на плюсову клему не киплячою акумулятора. Це дозволить скоротити похибки в роботі.

Генератор змінного струму -

теж може давати збої. Цей важливий прилад має великий вплив на роботу акумулятора в автомобілі. Серце генератора це діодні мости. У разі пошкодження хоча б одного з діодів акумулятор починає екстрено перезаряджатимуться і закипає.

Для ліквідації цієї поломки необхідно:

зняти генератора

відремонтувати його

замінити діодний міст.

Відреставрований генератор потім монтується в авто і перевірятися струм заряду. Для профілактики поломки генератора потрібно регулярно перевіряти рівень заряду і регулювати за потребою.

На сьогоднішній день існує безліч дешевих індикаторів зарядки, вони не потребують монтажу. Досить встановити їх на місце прикурювача. Вони завжди дадуть вам знати про тривожні симптоми і допоможуть запобігти закипання акумулятора.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар