Як правильно підібрати акумулятор до автомобіля?

Автор: Дата: 26.02.2019 Просмотрів: 321 Коментари: 0

Підбір акумулятора з сучасного асортименту офіційно представленої в нашій країні продукції може бути дуже складним. Безліч торговельних марок, різноманітні технічні характеристики, ціновий фактор, все це впливає на вибір середньостатистичним водієм. На що дійсно варто звернути увагу, розповість досвідчений консультант магазину Акум5. А якими характеристиками можна сміливо знехтувати.

Відсіюємо кандидатів

Вибір необхідно починати з найважливіших параметрів. Потрібно відразу проконсультуватися з інструкцією по експлуатації вашого автомобіля. У ній обов'язково буде написано, які параметри повинні бути і ідеально підходити автомобілю.

Ємність один з них. Уже багато років, як в світі був визнаний один стандарт щодо ємності. Тобто, вибираючи виріб в 60 А / год зроблений в Європі, Азії або в Україні, водій може бути повністю впевнений, що за габаритами вони абсолютно однакові. Не варто порушувати цей параметр, інакше батарея просто не поміститься під капот машини. Різниця може бути не тільки в типах корпусу: азіатська або європейська. Азіатський тип має витягнуті у висоту габарити і виступаючі над верхньою кришкою клеми. Європеєць обов'язково з утопленими клемами.

Полярність на перший погляд може здатися другорядною, але, обмежені по довжині силові дроти можуть просто не дотягнутися до потрібних клем. У найгіршому варіанті, ви переплутаєте полюса, і під капотом відбудеться коротке замикання. Після попереднього вибору, перед вами, в залежності від популярності корпусу по ємності залишиться від 5 до 25 АКБ. Що теж досить багато.

Вибираємо виробника

У хорошому магазині, такому як Акум5, існує досить великий вибір джерел живлення по виробниках. Історично так склалося, що європейські відомі бренди досить надійні, так як строго відповідають за якістю прийнятими у Європі. Якщо вони офіційного походження, то не можуть бути посередніми, єдиний їх недолік, досить висока вартість.

Зроблена в Туреччині - золота середина, як за вартістю, так і за технічними характеристиками. Широкий температурний діапазон експлуатації, прекрасно відповідає нестабільнму клімату в різних частинах України. Розширена гарантія, як додатковий захист від можливих неякісних зразків.

Окремою категорією виступає вітчизняна продукція. У неї не такий широкий асортимент, як у турецького конкурента, але за технічними характеристиками вироби практично не поступаються кращим виробам з країн Європи. А по стійкості до вібрації і втрати води з електроліту значно виграють. Крім цього, акумулятори випущені на території нашої країни не обкладаються додатковими податками і зборами. А це додатковий привід для зниження вартості.

Важливо: при однаковій ціні, АКБ з нашої країни буде мати кращі технічні показники. Розширену заводську гарантію і додаткові можливості для економії.

 

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар