Що таке технологія AGM?

Автор: Дата: 12.02.2019 Просмотрів: 291 Коментари: 0

Сучасний ринок акумуляторів має не тільки класичні свинцево-кислотні джерела живлення, але і зроблені за технологією абсорбованого електроліту. Але, далеко не всі знають, чим відрізняється ця сучасна технологія, яка в недалекому майбутньому може потіснити рідкий електроліт. У магазині Акум5 є кілька виробників AGM продукції, і всі вони мають такі відмінності.

Що знаходиться всередині пластикового корпусу

Найпростіше дізнатися про відмінність двох різних технологій, це заглянути всередину корпусу. Джерело живлення як і раніше має 6 окремих банок, в яких присутні мінусові і плюсові електроди. Зроблені вони із застосуванням методу лиття з подальшим легируванням сріблом, але за своїми фізичними властивостями дуже схожі на звичайні свинцеві пластини.

А далі починаються відмінності. Між пластинами розташований спеціальний мат з скловолокна. Він насичений полімерними абсорбуючими гранулами. Після складання, в кожну банку виробник заливає рідкий електроліт, а він практично миттєво поглинається гранулами гелю. Одночасно, мати виконують роль сепараторів, ізолюючи позитивні і негативні пластини від короткого замикання

Важливо: пакети пластин виходять настільки щільними, що виробники можуть додатково помістити в банку від однієї до двох пар електродів. Це в значній мірі підвищує стартовий струм. Одночасно, пакети мають кращий захист від вібрації і тряски.

Надійність конструкції

Електроліт в конструкції щільно прилягає до пластин, і забезпечує чудовий контакт з усією поверхнею активного шару. Дуже часто, в звичайних свинцево-кислотних АКБ проникнення електроліту в глибину пакетів утруднено, що призводить до часткової сульфатації. AGM батареї практично їй не схильні. Більш того, пластини можуть без наслідків витримувати значну кількість глибоких розрядів. Найвдаліші конструкції здатні втрачати до 50% номінальної ємності.

Швидкість відновлення витраченого заряду збільшилася в 2-3 рази. Тобто, навіть короткі поїздки по міських вулицях не будуть причиною зниженого рівня заряду. Енергія, яка видається генератором буде більш ніж достатньо, для повної компенсації. Саме з цієї причини, на думку Акум5 акумулятори з абсорбованим електролітом найкраще підходять для автомобілів з функцією роботи мотора Старт / Стоп.

Головні відмінності за списком

1. Немає рідкого електроліту, корпус повністю герметичний і не схильний до протікання.

2. Безпосередній контакт пластин і матів з гелеподібним електролітом покращують працездатність АКБ і дозволяють розмістити в банку більше число електродів.
3. Допускається похила експлуатація, в тому числі всередині салону разом з людьми.
4. Використовується не тільки в автомобілях, але і в домашніх умовах для автономної установки по збереженню електричної енергії.
5. Дуже добре пристосовані до циклічному навантаженні, можуть витримувати численні пуски мотора за допомогою електричного стартера без пошкодження пластин.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар