Правильний догляд за акумулятором. Готуємося до весни

Автор: Дата: 18.02.2019 Просмотрів: 243 Коментари: 0

Зимовий період - це випробування на міцність не тільки кузова автомобіля, а й його ходової частини. Акумуляторна батарея теж зазнає значних перепадів температур. Неприємності можуть підстерігати практично на кожному кроці, і щоб їх уникнути, краще заздалегідь перевірити стан джерела живлення. Співробітники компанії Акум5 рекомендують відразу після закінчення зими, з настанням перших теплих весняних днів перевірити, як пережив зиму ваш АКБ.

30 хвилин на підготовку акумулятора.

Приблизно стільки часу піде на те, щоб подбати про корпус джерела живлення, і уникнути можливих неприємностей в майбутньому. Насамперед необхідно зняти джерело живлення з машини. Без цього якісний огляд провести не вийде. Після демонтажу, протріть його ганчірочками до ідеально чистого стану. Якщо буде потрібно, помийте корпус від маслянистих відкладень, особливо в районі верхньої кришки. Огляньте уважно пластик. Ви не повинні виявити жодних пошкоджень, глибоких подряпин або відколів.

Якщо вони є, це привід відмовитися від подальшої експлуатації акумулятора, і як можна швидше провести заміну. Будь-яка, навіть найменша тріщина гарантовано призведе до протікання сірчаної кислоти однієї, або декількох банок. Про те, що відбудеться в підкапотному просторі, залитому електролітом, говорити не варто. Скажімо так, вартість ремонту буде в кілька разів дорожче, ніж покупка самого якісного АКБ.

Важливо: подальші роботи краще проводити в гумових рукавичках, захисних прозорих пластикових окулярах і одязі з натуральних матеріалів. Це буде ваш захист від можливих ударів струмом чи хімічних опіків.

Обслуговуємий корпус.

За допомогою дистильованої води і скляної, мірної трубочки вирівняйте рівень рідини в кожній банці. Це не займе багато часу. Цю процедуру пропускати не варто, інакше пластини гарантовано отримають зараження сульфатами.

Перед установкою корпусу на робоче місце, очистіть клеми і з'єднувальні дроти від шару корозії. Він точно буде, особливо, якщо ви експлуатуєте транспортний засіб практично кожен день. Позбутися його дуже просто, за допомогою соди розведеної у воді, або за допомогою спеціального спрея. Чисті клеми та провода набагато краще передають струм, і дозволяють відчути всі технічні переваги покупки як в перший день. Щоб продовжити ефект на цілий рік, покрийте підключені дроти і клеми захисним шаром мастила.

Додаткові дрібниці.

Після зими акумулятор напевно втратив частину енергії. В якості профілактики поставте його на кілька годин на зарядку. Це доведе показник ємності до максимального значення, і повністю позбавить пластини від кристалів сульфату. Якщо цього не зробити, сульфатация буде прогресувати, і в кінцевому рахунку, захопить більшу частину активних пластин.

Як показує практика Акум5, профілактика перед весняної експлуатацією дозволить підвищити надійність вашого транспортного засобу. І на ранніх стадіях діагностувати поломки, з якими можна встигнути впоратися своїми силами.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар