Методи утилізації акумулятора

Автор: Дата: 14.02.2019 Просмотрів: 312 Коментари: 0

Є всього два методи утилізації відпрацьованих автомобільних акумуляторів: правильний і неправильний спосіб. Викидати його разом з побутовими відходами, зберігати в гаражі, залишати на вулиці або на природі, все це неправильні методи утилізації. Сюди ж можна віднести і спроби розібрати АКБ, і витягти з нього свинець самостійно. Деякі люди, навіть намагаються знайти в конструкції срібло. Спеціаліст магазину Акум5 розповість, як вигідно і правильно позбутися непотрібної речі.

Не варто зберігати вдома або в гаражі

Найбільшу небезпеку становить зіпсована батарея, зберігаючись тривалий час в гаражних або побутових умовах. Хімічні процеси всередині корпусу ніколи не зупиняються. Вони не такs активні, але виділення небезпечного для життя газу буде тривати ще дуже багато років.

Економія на покупці нового АКБ

Компанія Акум5 пропонує одночасно безпечний спосіб утилізації, який буде цікавий всім власникам автомобілів. Співпрацюючи з заводом по переробці будь-яких джерел живлення, ми збираємо батареї в спеціально обладнаному приміщенні, і регулярно вивозимо їх на переробку. Так, щоб ні один корпус, жодна крапля електроліту не потрапила в природу, і не отруювала грунтові води.

Будь-який водій, який стикається з заміною використаного джерела живлення може обміняти свій старий АКБ на абсолютно новий, з солідною знижкою. У деяких випадках вона досягає 20%. Погодьтеся, це дуже зручно, приїхати в магазин на власній машині, вибрати оптимальний за технічними характеристиками акумулятор, дозволити професійним механікам зробити заміну, і в результаті заплатити за послугу менше ніж спочатку було на ціннику.

Важливо: немає необхідності заздалегідь готувати акумулятор. Навіть якщо ви привезете два і більше акумулятора від різних виробників, в різноманітному стані, з електролітом і без, знижка буде підсумовуватися. Подивіться у себе в гаражі, можливо саме у вас є в наявності кілька небезпечних предметів, які можна з вигодою для себе віддати на переробку в Акум5.

Що з корпусами відбувається далі?

Якщо вам це дійсно цікаво, то після надходження на завод з переробки небезпечних джерел живлення до них підходять з перевіреним алгоритмом дій:

-Насамперед, якщо в корпусі присутній сірчана кислота, її зливають в ємність, за допомогою спеціальних реагентів вона нейтралізується в безпечну для природи рідина.
-Позбавляються від пластикового корпусу, з якого теж можна буде надалі зробити не надто відповідальні пластикові вироби.
-Витягуються свинцеві плюсові і мінусові пластини, і видаляються з пакетів полімерні сепаратори.
-Вся маса проходить через спеціальний верстат з подрібнення в однорідну масу.
-Завдяки плавлення, видаляється весь шлак, і залишається чистий метал, який можна використовувати для виробництва нових акумуляторів.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар